Albert Road

  • (brick)
  • (clay)
  • (timber)

A project currently on site, the design consists of a rear extension, whole house refurbishment, loft extension and landscape design. The site is located within the Stroud Green conservation area and Magri Williams carefully explored the materiality and form to connect the proposed design with the existing building. 

Two blocks were designed to continue the stepped rhythm of the house, whilst also defining the internal arrangement. A full width angled roof light extends the length of the extension and is positioned above the dining area. 

A material palette was developed with the client to create a textured and warm environment. A light brick was selected to compliment the existing building, but subtly different to distinguish it as a new form. A dark timber and clay render was selected to match the tones of the brick.